Интервю с Брий Диспейн за „Божествени и прокълнати“

Posted: юли 6, 2012 in Новини и интервюта от автори

Интервю с Бри Диспейн

1. Какво те накара да пишеш за върколаци измежду всички същества, които изкачат в нощта?

Това всъщност беше идея на майка ми. Разказвах й за своята идея за историята и как искам да имам един персонаж, който си има вътрешен демон, който от време на време превзема тялото му и се проявява като истинско физическо чудовище. Тя ме погледна и попита: „Като върколак?“ А аз само отвърнах: „Не! Не като върколак. Нещо съвсем различно.“ Но след няколко дни на размисъл осъзнах, че върколаците най-вероятно са най-добрите за целта.


2. Колко проучвания трябваше да направиш във фолклора за върколаците, за да пишеш поредицата „Божествени и прокълнати“? 

След като реших да следвам идеята за върколаците, започнах да правя много проучвания. Гледах класически филми за върколаци и проучвах легенди, свързани с тях. Попаднах на стар съдебен запис за един човек през 16-ти век, който е бил обвинен, че е върколак и, вместо да го отрича, той признал пред съда, че наистина е върколак, но и, че те не знаят какво наистина представлява един върколак. Твърдял, че върколаците са създадени от Бог, за да предпазват хората от демоните и, че ако съдът го осъди на смърт, градът им вече няма да е защитен. Ненужно е да казвам, че съдът е решил да го пусне… само и само, за да бъдат защитени. Бях така впечатлена от този кратък документ, че реших да използвам идеята и да създам моя собствена митология около нея. В моята митология върколаците първоначално били създадени от Бог, за да защитават хората от демони, но станали горделиви заради специалните си способности и започнали да презират обикновените хора, докато накрая не станали по-зли от демоните, които били създадени да унищожат. Започнах да правя по-малко проучвания, докато трилогията прогресираше, тъй като сега вече работя с рамките на своята собствена измислена митология. Отправям се отново към проучвания само когато търся свежи идеи.


3. Кой е любимият ти персонаж в „Божествени и прокълнати“

Наистина зависи от деня.  Привързаността ми се колебае според настроението ми. Днес Даниел е моя любим персонаж. Наистина трябваше да направя някои страхотни неща с неговия характер в „Свирепата Грейс“ и все още малко ме е грижа за него, дори и когато поредицата вече приключи.

4. Ти да не си дъщеря на пастор и защо реши Грейс да бъде такава?

Баща ми не е пастор, но е местен религиозен водач и знам какво е да има хора в обкръжението ти, които те наблюдават през цялото време какво правиш. Предимно исках да изразя какво е да си тийнейджър, чийто живот е съсредоточен около въпроси, свързани с вярата, религията, както и опитите да отговаряш на очаквания, понеже това беше моя опит, докато растях.

5. Работиш ли над нещо ново в момента? 

Работя над нова книга, която ще бъде публикувана есента на 2013-та година. Това е книга, която започнах преди няколко години, преди Божествени и прокълнати да бъде публикувана и е много вълнуващо да работя отново над нея.

6. Коя е книгата, която си чела наскоро и не можеш да спреш да препоръчваш? 

ЕВЪРНИЙТ НА БРОУДИ АШТЪН.  Обичам я! 

7. Нещо друго, което би желала да споменеш? 

Благодаря за интервюто. Чувствам се тъжна, уплашена и развълнувана от това, че най-накрая завърших трилогията. Надявам се на всички да бъде приятно да прочетат „Свирепата Грейс“ОЧАКВАЙТЕ НА БЪЛГАРСКИ ОТ ИЗДАТЕЛСТВО ЕРА КНИГА ТРЕТА ОТ „БОЖЕСТВЕНИ И ПРОКЪЛНАТИ“:

The Savage Grace (The Dark Divine, #3)

Една объркана душа. Един невъзможен избор. Една финална битка. 

Борейки се срещу проклятието на върколака, което пулсира вътре в нея, Грейс Дивайн най-накрая е успяла да открие брат си, но това почти й струва всичко.

С гаджето й Даниел, заклещен в своята вълча форма и приближаващата смърт на Сирхан, времето изтича за Грейс, за да спре Кейлъб Калби и бандата му демони. Ако се провали, семейството и родният й град ще загинат. Всичко е в ръцете на Грейс.

Финалната част от трилогията „Божествени и прокълнати“ отвежда любовта на Даниел и Грейс към спираща дъха развръзка.

КРАТЪК ОТКЪС НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Advertisements
Коментари
  1. Виктория Дякова каза:

    Има ли точна дата, кога излиза и колко струва. Искам много да си я взема. Просто тази книга ме вдъхнови ! <33

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s