Предстоящо от издателство ИБИС за месец ЮЛИ

Posted: юни 19, 2012 in Предстоящо на книжния пазар

Clockwork Prince (The Infernal Devices, #2)

ОЧАКВАЙТЕ НА 10.07.2012 г. 

Време е – за приковаващото вниманието продължение на бестселъра „Ангел с часовников механизъм“!

Ситуацията в Лондонския институт никога не е била по-несугирна. С Мортмейн и надвисналата заплаха от неговата армия с часовников механизъм, Съветът иска да отнеме властта на Шарлот и да поеме управлението на Енклава, за да го предостави в ръцете на Бенедикт Лайтууд. С надеждата да спасят Шарлот и института, Уил, Джем и Теса ще се заемат да разнищят тайните на миналото на Мортмейн – и ще открият неудобни връзки с Ловец на сенки, които отключват тайната не само към мотивацията на врага, но и към самоличността на Теса.

Теса, вече оказала се привлечена от Уил и Джем, се оказва принудена да вземе още един избор, когато научава как Ловците на сенкти са помогнали в превръщането й в чудовище.

Ще се отдръпне ли тя от тях, за да отиде при брат си Нейт, който я е молил да се присъедини към него и Мортмейн? Къде се намира лоялността – както и любовта – й?

Теса сама може да реши дали да спаси лондонските Ловци на сенки… или да ги унищожи завинаги.

ОЧАКВАЙТЕ: 17.09.2012

Втората вълнуваща част от спин-оф поредицата по Академия за вампири на Ришел Мийд.

Коравата и интелигентна алхимичка Сидни Сейдж и моройската принцеса с очи като на сърна Джил Драгомир се укриват в човешко училище в слънчевия невероятен свят на Палм Спрингс, Калифорния. Учениците – деца на заможни и могъщи хора – продължават напред с животите си в блажено неведение, докато Сидни, Джил, Еди и Ейдриън трябва да направят всичко по силите си, за да пазят тайната си. Но докато забранените романси, неочакваните духовни връзки и заплахата от стригои стават все по-явни, криенето на истината е по-трудно, отколкото някой си е мислел…
В тази втора книга драмата е по-голяма, любовта е по-силна, а залозите са дори още по-високи.

(В блога можете да прочетете свързаните с поредицата: Интервю с Ришел Мийд;  Откъс в любителски превод на българси език; Любителско ревю на първа книга „Кръвни връзки“)

ОЧАКВАЙТЕ: 31.07.2012

В някои дни едно момиче просто не може да си поеме дъх… особено ако въпросното момиче е Джорджина Кинкейд, променяща формата си сукуба, която получава енергия от съблазняването на мъже. Първо на първо е връзката й с невероятният писател на бестселъри Сет Мортенсен, която е незадоволителна по ред причини. Не е само това, че не могат да правят секс, в случай, че Джорджина непреднамерено го убие (обикновено това убива възбудата у един мъж). Напоследък, дори да прекарат време заедно е предизвикателство. Сет е обсебен от това да довърши най-новия си роман, а на Джорджина й е наредено да бъде ментор на нова (и изненадващо нелепа) сукуба.

А и ги има онези сънища…  Някой, или нещо, дебне Джорджина нощем, изсмуква енергията й и й показва ярки видения за бъдещето.

Джорджина търси отговори от Данте, тълкувател на сънища с връзки към подземния свят, но неговия чар и маниер на флиртуване само я объркват повече – особено когато ситуацията със Сет достига до критичната точка. Сега Джорджина се сблъсква с двойно предизвикателство – битката за нейната излязла от контрол любов и впускането в надпревара с враг, способен да причини сериозни щети върху човечеството. В противен случай Джорджина и целият смъртен свят може никога да не заспят отново.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s