СПОЙЛЕРИ за Братството на Черния кинжал

Posted: юни 17, 2012 in СПОЙЛЕРИ

spoiler.jpg

ВНИМАНИЕ!!! Прочита на текущата публикация е на ваша отговорност! Тук целенасочения стремеж е отправен да задоволи любопитството на феновете на Братството, които нямат търпение да разберат какво се случва в следващите книги от поредицата, след Отмъстена любов!

След като предстои доста чакане (поне няколко месеца, ако си позволим да предполагаме) до излизането на Единствена любов, книга 8 от поредицата Братството на Черния кинжал, си позволих да събера на едно място различни спойлери, разкриващи информация за това какво да очакваме в книгите по-нататък!

И така, след клифхенгъра в Отмъстена любов, даващ ни ясни индикации за това какво предстои да се случи в Единствена любов, ни стана ясно, че Хекс е отвлечена от Леш и Джон Матю е взел окончателно своето решение да се посвети на търсенето й. Сюжетът ви звучи познато, предполагам, след като с подобна история се сблъскахме и в книга трета, Пробудена любов.

Но нека не забравяме, че Джон и Хекс са коренно различни от Зи и Бела. Нещо повече, трябва да бъдем подготвени за това, че Хекс ще премине през доста. Истината е, че ако Бела или друга, по-малко калена и сурова жена, жена, която не е воин по душа, надали би могла да понесе всичко, което се случва на Хекс (и което се е случило и в миналото й) и да запази здравия си разсъдък.

Можем да очакваме, че и самата Хекс няма да понесе струпалото й се съвсем леко. Естествено, ще се запознаем с части от миналото й, които досега не сме виждали, ще ни се разкрият повече подробности за това, защо се е обгърнала с тази сурова обвивка, която я крие от света.

Изненадващо, с течение на времето и действието в книгата, ще видим и някои по-женствени нейни страни, както и съчетание с невероятна сила на характера и психическа издръжливост, въпреки и несъмнените моменти на слабост.

На Джон Матю, от друга страна също ще му бъде трудно да запази ума си сред постоянните притеснения за Хекс и той няма да спре и за миг да прави нещо по въпроса, за да бъде открита тя. По пътя ще се изправи не само пред явни трудности, но и пред опасности, свързани с отношенията му с близки за него хора, които ще трябва да преодолее.

А като знак на любовта му към Хекс, още в началото на книгата ще станем свидетели на отдаването на почест от негова страна, като той ще се сдобие с нова татуйровка.

Триумвирата Джон-Куин-Блей е с отслабени позиции, откак Джон е вглъбен в целта, на която се е посветил, а между Куин и Блей съществува силно напрежение, след като картите са на масата и Куин е наясно какво чувства към него най-добрият му приятел. След като привидно не отвръща на чувствата му е интересно как ще реагира, когато на хоризонта се появи неочакван съперник за вниманието на Блей.

Ще видим и повече за отношенията между Дариъс и Тор от времето, когато са се срещнали за пръв път.

А по въпроса за книгите след Единствена любов, самата Дж. Р. Уорд е отговаряла на запитвания от своите фенове. Ето какви тайни са се разкрили за бъдещите развития в поредицата:

* Ще се сдобием с шест нови братя. В това има смисъл, тъй като Уорд планира да продължава с поредицата, а й свършват хората, за които да пише. Не се разкриват детайли за това къде ще ги срещнем или кои ще са те.

* Ще има още от Куин и Блей в Lover Unleashed (книга 9). Авторката потвърждава, че историята им ще се разгърне в отделен роман, по последни данни се очаква след книгата за Тор. Можем да очакваме КУЕЙ!

* Ласитър ще си има собствен роман, но не се знае кога точно. А когато е попитана дали Ноуан (иначе казано, майката на Хекс) и Тор ще бъдат заедно, Дж. Р. Уорд оформя сърце с пръсти.

* А дали Лейла ще си има собствена история? Уорд казва запазената си марка – „Продължавайте да четете.“ Което често означава да.

* Уорд потвърждава, че Рейдж и Мери ще си имат бебе в отделен разказ, посветен на тях и показващ част от живота им. Друг разказ се очаква за Рот и Бет.

* Големи новини за Вишъс. Ето какво казва Уорд:

„Проблеми за Джейн и Ви предстоят в Lover Unleashed. Това, което е интересно при Ви е, че той е влюбен, но все още има студенина в него.  Работата със Скрайб Върджин го влудява. Начинът, по който тя е третирала него и сестра му…  „Тя е взела собствената си дъщеря и я е затворила в някакъв ш*бан килер? Ама кой постъпва така?“ Така че на Ви ще му падне пердето. И то яко… А след това и с доктор Джейн стават едни скапани работи…  После пък и нещо наистина ГОЛЯМО се случва и аз почти го оставих настрана. Но започнах да пиша и книгата отказа да НЕ отива в тази посока. Историята би изглеждала така, сякаш нещо липсва ако не го вмъкнех, бих измамила и самата история, и феновете си… Не можех да не го напиша. Това е част от случилото се. И е част от начинът, по който Ви открива себе си и наистина се свързва с Джейн… макар и да е супер сбъркан начин, но това не е нещо ново… това си е Ви. „

Тя е нервна, но е написала Lover Unleashed точно така, както й се е разкрило в ума й и не  би могло да се случи по друг начин.

И след това са попитали Уорд:

„Значи Ви изнерви издателите ти… това има ли нещо общо със садо-мазото?

А тя отговаря:

„Какво, по дяволите, бихте си помислили, че може да има общо с това. Не е предпочитанията му! Аз бих казала, че те са много акуратни. Причината, по която съм малко нервна е неговите… пристрастия, които може би биха имали нуждата да бъдат изразени по… точно определен начин.“

Някой тогава пита дали Бъч ще бъде намесен в това, а Уорд дразни и се прави на ударена: „Коооой?… Не го познавам тоя тип.“

Друго, покрай поредицата, което Дж. Р. Уорд разкрива е:

* Обещанието, което Скрайб Върджин изисква от Рот ще стане ясно, но не се знае кога или къде.  Тя споменава, че Освободена любов и Свещена любов не са били съвсем изправни. Не е имало достатъчно Ви/Джейн моменти, както и достатъчно фокусиране върху Фюри. Сега романтиката е повече на място.

* Потвърждава се, че Леш не е наистина мъртъв, поради начинът, по който е загинал (не е имало Бъч-всмукване)

* Доста намеци, че може Мани и Бъч да са свързани по някакъв начин

* Когато я питат дали Ласитър не е някой липсващ ангел от Covet (Заветът, книга първа от друга поредица на авторката – Паднали ангели) тя отвръща, че не знае.

* Потвърждава, че Джон Матю и братята НИКОГА няма да научат, че Джон е прероденият Дариъс. Но проблясъците на Джон ще продължават да се появяват от време на време.

* Потвърждава, че главен герой от третата книга на Паднали ангели ще се появи в Lover Unleashed.

* Набляга на това, че като цяло Братството и Падналите ангели живеят в съвсем различни и отделни светове със свои собствени обстановки и правила.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s