Интервю с Ришел Мийд за „Golden Lily“ + откъс в превод на български език

Posted: май 5, 2012 in Новини и интервюта от автори

RICHELLE-MEAD

Миналата година авторката Ришел Мийд приключи с популярната си поредица Академия за вампири и публикува Кръвни връзки, първата книга от шесткнижната поредица спин-оф на Академията. В интернет дори излезе откъс от Златната лилия, втора книга, която ще бъде публикувана на 12 юни. ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ УИЙКЛИ проведе кратко интервю с Ришел Мийд, която говори за бъдещето на Сидни занапред в поредицата – и защо феновете може и да хвърлят новата книга из стаята (във възхита?), когато приключат с четенето.

ЕНТЪРТЕЙНМЪНТ УИЙКЛИ: Знаеше ли, че последната реплика от Кръвни връзки ще предизвика подобно раздвижване?

РИШЕЛ МИЙД: Един вид се надявах, че ще стане така, но някои от реакциите ме изненадаха! Имаше няколко души, които признаваха, че са хвърлили книгата из стаята от щастие, когато са прочели тази реплика, което е забавно, тъй като доста хора захвърляха Целуната от сянката из стаята в раздразнение, когато прочетоха последната реплика от книгата. Предполагам, че книгите ми са обречени да пострадват… но се надявам, че това е комплимент. Нещо ми подсказва, че Златната лилия може и да види няколко стени…

Какво можеш да ни кажеш за ролята на Дмитрий във втората книга?

Е, след като Сидни, Ейдриън, Джил и Еди са звездите в тази поредица, Дмитрий по-скоро има поддържаща роля тук в сравнение с останалите книги. Казвайки това да добавя, че феновете могат да си отдъхнат, уверени, че той ще прави доста от това, което умее най-добре: да бъде готин, да рита задници и да ръси мъдрости с руски акцент.

Как ще продължи да се развива връзката между Сидни, Еди, Ейдриън и Джил?

Tази групичка наистина е като едно малко семейство. Всеки от тях израства и среща нови предизвикателства в поредицата, което тогава повлиява и на отношенията им един с друг. Имат своите дисфункционални моменти, но са максимално близки и се подкрепят един друг.  Анджелина от Пазителите се присъединява към техният кръг в тази книга, което привнася дори още повече непредвидими (и забавни) моменти към цялостта.

Беше ли трудно да свикнеш да пишеш от гледната точка на Сидни отначало докато пишеше Кръвни връзки?

Много трудно.  Във всяка една поредица, независимо дали е спиноф или не, трябва наистина да познаваш своя наратор добре, за да бъде той реалистичен. Много от това човек може да научи само по време на работа, след като си написал известно количество книги. Сега работя по третата книга от поредицата и мисля, че наистина разбирам добре Сидни – макар че никога няма да бъда толкова интелигентна, колкото е тя.

Ще има ли още романтика в Златната лилия?

Има романтика навсякъде в книгата.

Приложението “The World of Richelle Mead” току-що излезе – какво ти харесва най-много в новия начин на контактуване с феновете?

Обичам да виждам къде феновете по света четат книгите. Получавам имейли от читатели от различни места, но да ги видя точно там, на картата, отнася нещата до съвсем различно равнище. Невероятно е и много омиротворяващо. Чувствам се такава щастливка затова, че книгите ми получават цялата тази подкрепа!

ОТКЪС ОТ GOLDEN LILY

Резюме:

Втората вълнуваща част от спин-оф поредицата по Академия за вампири на Ришел Мийд.

Коравата и интелигентна алхимичка Сидни Сейдж и моройската принцеса с очи като на сърна Джил Драгомир се укриват в човешко училище в слънчевия невероятен свят на Палм Спрингс, Калифорния. Учениците – деца на заможни и могъщи хора – продължават напред с животите си в блажено неведение, докато Сидни, Джил, Еди и Ейдриън трябва да направят всичко по силите си, за да пазят тайната си. Но докато забранените романси, неочакваните духовни връзки и заплахата от стригои стават все по-явни, криенето на истината е по-трудно, отколкото някой си е мислел…
В тази втора книга драмата е по-голяма, любовта е по-силна, а залозите са дори още по-високи.

Можете да се запознаете с анотацията на първа книга и любителско ревю в блога ТУК

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s