Интересни факти около книгите от „Среднощен Ловец“ на Джанин Фрост

Posted: май 2, 2012 in Новини и интервюта от автори

Въпросите са задавани от фенове в официалния форум на поредицата и Джанин им е отговаряла лично:

Може ли вампир да хипнотизира Джъстина?

Въпрос: „Исках той да си отиде. Ако майка ми се прибереше, щеше да е необходимо повече от омагьосване с поглед, за да я убеди, че той не е това, което изглежда – кошмар, случващ се наяве.“
„Близо до гроба“Означава ли това, че Джъстина не може да бъде омагьосана с поглед от вампир?
Отговор, Джанин Фрост: Да, вампирите могат да хипнотизират Джъстина. Кат е леко параноична в тази сцена, но тя също така е наясно, че заради екстремната омраза на Джъстина към вампирите, може да е необходимо помече от един поглед, за да я срази (което би било достатъчно за повечето хора). И все пак за Джъстина може и да е необходимо ухапване – а Кат не може да понесе мисълта Боунс да придържа майка й, ухапвайки я, за да я хипнотизира.

Болка или удоволствие?

Въпрос: В „Близо до гроба“, когато Кат хапе Боунс, за да пие от кръвта му:

“ – По-силно. – каза той дрезгаво и изстена. От болка или удоволствие, не бях сигурна и не исках и да питам.“

на него харесва ли му, или не?

Отговор, Джанин Фрост: Хм. На Боунс му хареса. Той е вампир и неговото момиче най-накрая го захапва за врата и пие кръвта му, така че на него му харесва доста. Наистина, зъбите на Кат не са остри, така че това е по-грубо от вампирското ухапване, но Боунс не се плаши от грубите неща (и отново хм, ;))
А колкото до свойствата на съдържащата се в зъбите на вампирите отрова – Боунс е имунизиран срещу нея, тъй като е вампир. Бонус за вампирите относно хората е – така ястията им са по-склонни да им бъдат ястия. Но вампирите нямат същата реакция към отровата.

И сега поредица от въпроси и отговори относно отровата във вампирските зъби:

Въпрос: „Значи ако Кат ухапе някой друг, а не Боунс (например Тейт, или друг човек) приятно ли би му било, или ще боли?“

Отговор: Ако Кат ухапе човек, просто би го боляло (освен ако не е мазохист, ама това е друга тема)

Въпрос: „Как вампирите контролират дозирането на слюнката спряло жертвите си?“

Отговор: В света на моята поредица няма никакви специални слюнки. Има само вампирска отрова (поради липса на по-добра дума), която идва от кучешките им зъби. Има сходни действия с халюциногените в голяма доза и увеличава приятния ефект от ухапването, но няма никакви болкоуспокояващи свойства в слюнката, като в някои други книги.

Въпрос: „Ще предположа, че емоциите, които се придават при ухапването, са същитте като тези, които вампира чувства в текущия момент?“

Отговор: Един вид. Ако вампира се постарае да направи ухапването приятно ( което трябва да е усвоил с практиката) тогава това, в комбинация с естествената отрова, би създало еуфорично усещане при ухапването. НО ако вампирът не се опитва да направи ухапването приятно, или хапе, за да убие, то ще боли.

Вдъхновението за сцените

Джанин Фрост: Третирам сексуалните сцени точно като бойните; пиша ги така, сякаш съм муха на стената, която гледа. Опитвам се да не позволявам на собствената си същност или морални принципи да ми диктуват случващото се. Опитвам се да правя сексуалните и бойните сцени реалистични за персонажите ми и техните действия. В противен случай бих премахнала всичкото насилие.. и перверзността, .
Няма специална подготовка за никакъв вид сцена впрочем. Не се ядосвам и не промушвам с кол разни работи преди бойна сцена и не се обличам в еротично бельо и не гледам Cinemax след дванайсет преди да започна да пиша сексуалните сцени.

Въпрос: Неловко ли ти е да си със семейството си, след като знаеш, че са чели 32 глава (втора книга)?

Отговор: Не съвсем. Поне знаят, че това е фикция. Женена съм от над шестнайсет години и не съм пила кръвта на мъжа си по време на секс нито веднъж (или по което и да е друго време) Аз не съм своите персонажи. Книгите ми отразяват техните деиствия, не моите.

Въпрос към „На крачка от гроба“, преди да се срещнат Кат и Боунс и когато тя спява да усети присъствието му около и във дома си: Бил ли е Боунс в дома й, или само около него?

Отговор: Всъщност, по-късно Кат обвинява Боунс, че той е бил този, когото е усетила до дома си онази нощ , а Боунс отговаря: „Значи си ме усетила. Чудех се дали ще ме усетиш.“ Не казва, че е бил само отвън. Кат първо го усеща отвън, но след това го усеща и вътре в къщата. Така че да, Боунс е бил и около и във къщата й в онази нощ, макар разбира се да не е бил там когато тя се е прибрала (в случай, че се чудите къде е бил, наблюдавал я е от покрива на една къща, намираща се наблизо. Веднъж щом е разбрал къде живее, я е следил с дни преди да се появи на партито на Денис).

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s